Töltött alma vaníliamártással
hozzávalók 12 főre
elkészítés
- Az almákat megmossuk és kicsumázzuk.
- A diót apróra vágjuk és összekeverjük a mazsolával és a vajjal, majd betöltjük a keveréket az almákba.
- Egyenként alufóliába csomagoljuk és a parázsba tesszük. Kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
- Vaníliamártással tálaljuk.
A mártáshoz:
- A lisztet csomómentesen elkeverjük a tojássárgákkal és kevés tejjel.
- A maradék tejet főni tesszük, majd amikor felforrt, belekeverjük a lisztes keveréket.
- Cukrozzuk és vaníliáscukorral ízesítjük. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik a mártás.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rodeós sütemény
Tészta:
15 dkg Rama margarin,
35 dkg liszt,
4 db tojás sárgája,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 db citrom reszelt héja,
6 evőkanál tej,
fél csomag sütőpor.
Töltelék:
2 db tojás fehérje,
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
4 evőkanál sárgabarack lekvár.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal gyúrt
tésztát készítünk és fél órát pihentetjük a